NederlandSchaakt is begonnen!

Wil jij je club uitbreiden met nieuwe leden? Bijvoorbeeld voor extra gezelligheid op de clubavond, frisse energie of grotere basis van vrijwilligers? Doe dan als club mee aan NederlandSchaakt! Met dit initiatief boor je een hele nieuwe markt van leden aan. Bovendien kost het de club niks en nemen wij het grootste deel van de organisatie op ons.

In januari zijn we bij Kennemer Combinatie begonnen met HaarlemSchaakt, een nieuw initiatief met als doel om nieuwe schakers te betrekken bij onze schaakclub. En dat is gelukt: mede dankzij dit initiatief is het ledenaantal van Kennemer Combinatie gestegen van 100 naar ruim 190 leden!

Door dit succes willen we het concept samen met de KNSB breder uitrollen onder de naam NederlandSchaakt. Daarvoor zijn we nu op zoek naar clubs die meer leden willen en daarvoor mee willen doen aan NederlandSchaakt. Inmiddels hebben al 25 clubs hun interesse kenbaar gemaakt.

Ben je geïnteresseerd in dit initiatief? Kijk dan op onze website NederlandSchaakt.nl of neem contact met ons op via NederlandSchaakt@gmail.com voor meer informatie.

Hieronder alle geïnteresseerde clubs, klik op de kaart om de club te zien:

2 Reacties

 1. Avatar
  ayacucho 19 mei 2023

  Voor een optimale conversie is het wel van belang om niet alleen te investeren in het schaaktechnische aspect van de training, maar zeker ook in de sociale kant. Dat deelnemers het leuk hebben met elkaar is het allerbelangrijkst.

   

  Bianca kan trots zijn op haar personeel!

   

  De sociale kant is de enige reden dat kerken en sektes (nog) bestaan.

   

  De dominee denkt dat de mensen komen voor zijn preek.

   

  Niet!

   

  Ze komen voor het kopje koffie en het praatje na de preek.

  • Avatar
   Bram Klapwijk 19 mei 2023

   Altijd interessant wanneer genuanceerde statements zoals “het is wel van belang om niet alleen…”

   onderbouwd worden door totaal ongenuanceerde statements zoals “de sociale kant is de enige reden…”

    

   Als ik dan maar inhoudelijk kijk, kan ik ook zeggen het belangrijk is te investeren in de sociale kant.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.