Wachtlijstdreiging bij HSG Open

Ook het HSG Open van 23 t/m 25 juni in Hilversum lijkt niet te ontkomen aan het instellen van een wachtlijst door een recordaantal aanmeldingen. Vandaag kwam de 200e inschrijving binnen, ruim drie weken voor het begin van het toernooi, terwijl de toernooifolder nog niet eens is gedrukt.

Een trend tekent zich af, na Utrecht (recordaantal deelnemers, volgeboekt) en Maastricht (recordaantal deelnemers, volgeboekt). In Hilversum is plaats voor maximaal 228 spelers. Als het tempo van de aanmeldingen aanhoudt, wordt de limiet ruim overschreden.

Wachtlijstdreiging, het wordt misschien wel het woord van de schaakzomer van 2023. Niets wijst erop, gezien de aanhoudende schaakgekte, dat de belangstelling voor de toernooien van later deze zomer  minder groot zal zijn.

Het HSG Open lijkt een interessant deelnemersveld te krijgen. Nummer een van de startlijst van dit moment is Max Warmerdam. Hij krijgt concurrentie van zeker drie andere grootmeesters en een aantal meesters. En misschien ook wel van twee jonge meiden, tenminste als Eline Roebers en Machteld van Foreest hun uitstekende vorm van het Limburg Open mee naar Hilversum weten te nemen. De deelnemerslijst telt op dit moment veertien nationaliteiten.

➔ informatie en inschrijving (wacht niet te lang)

 

4 Reacties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.