Snelschaken voor teams

Vrijdagavond 16 juni

Denksportcentrum Groningen

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de KNSB haalt de NOSBO een oude koe uit de sloot. Al jaren niet meer gehouden het snelschaken voor teams

Jarenlang, wat zeg ik, decennia lang was het snelschaken voor teams één van de hoogtepunten in de NOSBO. Op het hoogtepunt was het gehele Denksportcentrum het toneel voor deze evenement. Begonnen met vijftallen waarbij de nummers 3 speelden met twee tafelpoten tussen hun benen. Later werden dit er vier per team.
De avond verliep meestal chaotisch, maar kreeg daardoor vaak ook een speciale sfeer.
De meest mooie namen werden er verzonnen voor de teams en de drank vloeide rijkelijk. Dat laatste werd in de latere jaren soms een probleempje. De schakers worden namelijk ook ouder en dan gaat het niveau langzaam naar beneden. Het kunnen verwerken van drank gaat echter nog sneller naar beneden. Sommige veertigers dachten dat ze nog twintig waren.
De prijzen waren altijd in natura en de diverse wedstrijdleiders vonden de meest leuke prijsjes om zoveel mogelijk teams met een prijs naar huis te laten gaan. Ook nu zijn de prijzen in natura en de eerste prijs is traditiegetrouw een mooie slagroomtaart. Hoe de winnaar dit gaat verdelen laten we aan hun over.

Info op: de site van de NOSBO

 

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.