Jubileum OSBO en ZSG, zaterdag 10 juni

 

 

                                          

De OSBO en ZSG vieren feest – op  10 juni!

In 2021 bestond de OSBO 75 jaar en in 2022 ZSG 130 jaar. Door de Covid-restricties zijn festiviteiten een poos uitgesteld.

Bond en club hebben de handen ineengeslagen voor een mooi schaakevenement in het hart van Zwolle in de wijk Assendorp, op loopafstand van het centraal station. De activiteiten zullen plaatsvinden aan het Assendorperplein – in De Enk (hoofdlocatie), Enkstraat 67 en De Nieuwe Keuken (bijlocatie), Assendorperplein 9.

Simultaans

Thomas Beerdsen en een aantal ZSG-cracks verzorgen dit onderdeel in het programma. Kersvers Apeldoorns grootmeester Beerdsen van kampioensclub Apeldoorn zal tegen maximaal 30 spelers aantreden. Aan overige borden kan worden aangeschoven. De simultaan van Thomas begint om 11 uur in De Enk. Meld je vooraf aan voor de simultaan tegen hem. Aanmelden per mail bij Miklós Hoffer: secretaris@osbo.nl.

Lezingen door Huub Blom en Willy Hendriks

OSBO voorzitter Huub Blom heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de geschiedenis, competities en verhalen van de bond en clubs en kan hier onderhoudend over vertellen.

IM Willy Hendriks timmert aan de weg met schaakboeken die zich in een internationaal publiek verheugen. Van zijn hand is onlangs The Ink War verschenen – over de rivaliteit tussen Steinitz en Zukertort.

Tweetallentoernooi

Er wordt in toernooivorm geschaakt door duo’s. Het speeltempo is 5 minuten + 3 seconden increment p.p.p.p. Er zijn zeven ronden Zwitsers, waarbij het tweetal een partij met wit en een partij met zwart speelt. De uitslagen worden dus 2-0; 1½-½ of 1-1.

Er wordt geschaakt in De Nieuwe Keuken, Assendorperplein 9 – op 75 meter van De Enk. Het toernooi begint om 11 uur. Aanmelden bij Miklós Hoffer: zwols2023@gmail.com. Graag vòòr 10.45 uur aanwezig zijn in De Enk.

Jeugdtoernooi

Ook voor de jeugd is er een mooi toernooi. In groepen van zes zullen vijf ronden worden gespeeld.

Deze duren elk een half uur en worden gespeeld in De Enk. Het begint wat later en de tijden zijn: 13.15 – 16.15 uur.

Graag voor 13:00 aanwezig zijn in De Enk.

Aanmelden per mail bij Arjan de Vries: schaakclubzsg@gmail.com

Route en parkeren

Op deenkassendorp.nl/contact/ vind je de routebeschrijving naar De Enk, Enkstraat 67, 8012VA Zwolle. Meer info op:

Graag tot ziens!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.