Schaak- en padelweekend Marbella

(Advertorial)

Chesscoach Roeland in partnerschap met Padelcoach Matias bieden aan: Schaak- en padelweekend Marbella! Dit vindt plaats in het weekend van 29 september t/m 1 oktober. Met dit weekend willen Roeland en Matias een leuke, inspirerende omgeving aanbieden om beter te worden in de schaaksport. Met een groep van 6-10 personen wordt afgereisd naar de Spaanse stad Marbella. Met prachtige stranden, het hele jaar door zonnig weer en heerlijke restaurants. Los van de vlucht is het weekend volledig verzorgd met hotel, transport en maaltijden. Overdag is er een programma voor schaaklessen en padel, terwijl er in de avonden genoeg tijd is om Marbella verder te verkennen.

Schaakles

Het schaakgedeelte wordt verzorgd door Grootmeester Roeland Pruijssers, een bekende naam in schakend Nederland. Bij de laatste twee Nederlandse Kampioenschappen werd hij in 2021 tweede en in 2022 gedeeld derde/vierde. Roeland heeft inmiddels in zijn schaakcarrière vele, ook internationale,  toernooititels op zijn naam staan, is Nationaal Jeugdkampioen geweest tot 20 jaar, en inmiddels vorig en dit jaar nationaal kampioen geworden met zijn Schaakclub Apeldoorn. Los van zijn professionele schaakcarrière is hij de laatste jaren actief als full-time schaakcoach.

Het lesmateriaal zal aangepast worden aan de gemiddelde rating van de groep. Denk bijvoorbeeld aan tactische oefeningen, partij-besprekingen en theoretische eindspelen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om zelf onderwerpen aan te dragen. Ter afsluiting zal op zondag een simultaan gehouden worden waarin je zelf de kans krijgt om tegen deze Grootmeester te spelen.

 

Padel

Om zowel mind als body te trainen is er ook les in padel. Padel is een van oorsprong Spaanse sport die de laatste jaren internationaal steeds populairder is geworden. Het heeft kenmerken van zowel squash, tennis als beach-tennis. Er is geen ervaring nodig om deze sport te leren en is daarom de perfecte afwisseling naast het schaken.

Coach Matias woont in Marbella en is ook enthousiast schaker. Matias heeft al jaren les van Roeland en de twee zijn over de tijd vrienden geworden. Zijn favoriete speler is de Amerikaan Hikaru Nakamura en zijn favoriete opening de Najdorf Siciliaan.

 

Aanmelden

Je kan je als individu aanmelden en als groep. De totaalprijs bedraagt 650 euro per persoon. Dit is wel exclusief de vlucht, nogmaals. Zie de bijgevoegde flyers (Chess en Padel 1 en Chess en Padel 2) voor meer informatie.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Voor aanmelding en verdere vragen kun je een email sturen naar ChesscoachRoeland@gmail.com

 

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

4 Reacties

 1. Avatar
  Jan Willem Duijzer 09 juni 2023

  Leuke combinatie!
  @Roeland, als je zoiets een keer in Zoetermeer wilt organiseren, dan ben je welkom. Zoetermeer heeft op dit moment al de meeste padelbanen van alle grote en middelgrote steden in Nederland én beschikt over grote groep sportieve schakers.

 2. Avatar
  Derk Dekker 19 juni 2023

  Dit had mij erg leuk geleken, maar het is het weekend van het NK Bedrijvenschaak. Jan Willem, ik hou me aanbevolen voor het NK Schadel in Zoetermeer. Misschien kunnen we wel als duo meedoen?!

  • Avatar
   Jan Willem Duijzer 19 juni 2023

   Over dat NK Schadel ga ik serieus nadenken. Van 17-19 november 2023 organiseer ik alvast een padeltoernooi bij Dekker Zoetermeer (binnenkort op toernooi.nl) om ervaring op te doen. Dus het NK Schadel wordt 2024 denk ik. Maar de afspraak staat dat we dan als duo meespelen. 😁

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.