Sportieve verkoeling tijdens Open Kampioenschap Overschie

Wat een heerlijke dag was het zaterdag 10 juni. Maar liefst 100 schakers hadden zich aangemeld voor dit sympathieke toernooi in mogelijk de mooiste schaaklocatie, de Grote Kerk in Overschie. Vlak bij het water en met dit weer verrassend koel binnen. Ideale omstandigheden om sportief de degens te kruisen. Er deed een GM mee (medewinnaar van vorig jaar Liam Vrolijk) een IM (Mark Timmermans) en een handjevol FM’s, waaronder onze eigen Johan Quist. Ook leuk om te vermelden dat er zo’n 20 huisschakers meededen. Of moet je tegenwoordig beter online schakers zeggen. Hoe dan ook, het niveau van de huisschakers gaat elk jaar omhoog.

Alle uitslagen zijn te vinden bij deze link:
sg-overschie.nl/ok/index.html

Voor foto verslagen zie ook onze website:
www.sg-overschie.nl/99/2022/2102/open-kampioenschap-2023-(foto:-diverse)/
www.sg-overschie.nl/99/2022/2103/open-kampioenschap-2023-(foto:-dirk-erdtsieck)/

De A groep was het minst spannend, maar tot en met ronde 7 waren er nog 2 spelers die slechts een halfje achter de enige GM Liam Vrolijk stonden. Met een snelle remise in de achtste ronde tegen zijn gevaarlijkste concurrent (IM Mark Timmermans) verzekerde Liam zich zo goed als zeker van de eerste plaats. In de laatste ronde moest hij nog even goed opletten tegen sterk jeugdtalent Mees van Batenburg. Maar met 8,5 punt was Liam de terechte winnaar van deze editie. Overschie speler Johan Quist wist, mede door een ongelukkige remise van Mark Timmermans in de laatste ronde, knap 2e te worden met 7,5 uit 9.

In de B groep (tot 1850) bleef er aan het eind van de dag een overeind met 6,5 punt en dat was Lennard Duynkerke. Een mooie prestatie. Wat verder nog nooit voorgekomen is dat daarachter een groep met 6 punten van maar liefst 12! schakers was. Knap zat ook jeugdtalent van Overschie Kris van den Heuvel. In de C groep wisten Jesse van Dongen (die een tijdje weinig geschaakt had) en Tim van Huizen 5,5 punt te behalen. 5 schakers daarachter hadden allen 5 punten.

Iedereen had het duidelijk naar zijn of haar zin. Ik ben ook trots op de vele vrijwilligers en helpers die Overschie tot zo’n gezellige en fijne club maken. Daardoor was het voor iedereen een feest en zal de volgende editie volgend jaar weer plaatsvinden (in juni 2024). Uiteraard ook grote dank aan de sponsoren (Verbeek Assurantiekantoor, Kruis, Van Kleeff vastgoed, VIP House Valkenburg) die dit toernooi mede mogelijk gemaakt hebben en waardoor het prijzengeld weer meer dan 1000 euro bedroeg.

Eindstand A Groep:
1. GM Liam Vrolijk (8,5)
2. FM Johan Quist (7,5)
3. IM Mark Timmermans, FM Gert Timmerman, Mees van Batenburg, Cor de Wit (7)

Eindstand B Groep:
1. Lennard Duynkerke (6,5)
Gedeeld 2e (6): Daniel Aziz, David van Heusden, Hans van Nieuwenhuizen, Joaquin Aarts, Ruben Hoogwerff, Olivier Huizer, Dik van der Pluijm, Menno van Steensma, Clement van Eijsden, Bahman
Radfar, Kris van den Heuvel, Bent Blokland.

Eindstand C Groep:
1-2: Jesse van Dongen, Tim van Huizen (5,5)
Gedeeld 3e: Guido Mastop, Luca van Deelen, Torsten Ruiter, Egbert Engelfriet, Job Geitenbeek (5)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.