Snelschaken voor teams

Vrijdagavond was er voor het eerst in jaren weer een ‘snelschaak voor teams’ toernooi. Door mij georganiseerd in het kader van 150 jaar KNSB. Ik was op zoek naar een aktiviteit uit het verleden waar iedereen nu nog over praat, maar die er niet meer is. Zo kwam ik op het snelschaken voor teams, een hoogtepunt in het verleden met wel 40 teams waarbij gezelligheid de boventoon voerde. Met veel drank en sommigen die daar niet al te goed mee konden omgaan.

Het toernooi bestond ook uit rommelige organisatie, vooral omdat iedereen wou spelen en de organisatie vaak in één hand lag. Dat wou ik natuurlijk vermijden, maar ook ik ontkwam er niet aan.

lees verder

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.