Weekend lang schaakstrijd in Goirle tijdens achtste GWK

Een eerdere editie van het GWK.

Voor de achtste keer kunnen schakers dit jaar in Goirle de vakantie afsluiten en hun nieuwe schaakseizoen opstarten tijdens het GWK (Goirles Weekend Kampioenschap). De inschrijving is inmiddels al een tijdje geopend en het maximale aantal plekken komt langzamerhand in zicht, dus wees er op tijd bij met inschrijven.

Het Goirlese weekendtoernooi wordt gespeeld op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus. In grote lijnen is het GWK van 2023 hetzelfde als vorige jaren: zes ronden (speeltempo: anderhalf uur met 30 seconden increment vanaf de eerste zet) in de sfeervolle (en in de warme zomer koele!) kapel van cultureel centrum Jan van Besouw.

Dit jaar is er een verschil met de vorige edities, deelnemers spelen voor het eerst in drie groepen, in plaats van de gebruikelijke twee, om er zo voor te zorgen dat de onderlinge krachtsverschillen niet te groot zijn. Zo speelt de organisatie in op het almaar groeiende deelnemersveld van het Goirlese toernooi.

Van de deelnemers die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor het GWK is de hoogste ratinghouder Luuk Baselmans, de kersverse Brabants kampioen van De Stukkenjagers. Het is nog niet duidelijk of de winnaar van vorig jaar, IM Thomas Beerdsen, zijn titel komt verdedigen.

Wel duidelijk is al dat het GWK, net als voorgaande jaren, ook dit jaar weer spelers uit heel Nederland zal trekken, van Assen tot Almere. Het schaaktoernooi wordt georganiseerd door schaakclub EGS, met dank aan de sponsors: Eetkaffee Mozes, Regiobank Goirle, en De Schaakboekenspecialist.

Inschrijven voor het GWK is mogelijk op de website van EGS: www.schaakclubegs.nl. Tijdens het toernooi is dat ook de plek om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de borden in Goirle.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.