Liam Vrolijk wint ongeslagen (!) het LBV NK Lightning Chess 2023

Het LBV NK Lightning Chess is weer terug van weg geweest. En daar zijn veel schakers erg blij mee. Want wie wil nou niet zo’n 40 potjes op een dag snelschaken? En dat ook nog eens in het prachtige Willem II Stadion!

Meer dan 130 deelnemers hadden zich gemeld voor het snelste schaaktoernooi van Europa. Speciaal voor het 150-jarig jubileum van de KNSB speelden we dit jaar met 150 seconden per persoon per partij. Voor sommigen was de extra halve minuut een zegen, anderen gaven aan dat het ’toch wel wat langzaam’ is. Hoe dan ook, de echte liefhebbers van het snelschaken gaven acte de présence afgelopen weekend.

In een prachtige finalegroep leek het erop dat Hing Ting het niet ging halen, omdat hij verloor van Liam. En ook Thomas Beerdsen startte de finale met 0 uit 2. Een klap die hij niet meer te boven kwam. De Duitse IM Ilja Schneider was wel iemand die lang in de top van het klassement meedeed. Maar uiteindelijk moest hij het – qua punten – ook  afleggen tegen de winnaar van het toernooi: Liam Vrolijk. Liam wist het voor elkaar te krijgen om geen enkele partij te verliezen in de kroongroep van het toernooi. Sterker nog: hij verloor het hele toernooi geen enkele partij. Hij speelde wel vijf keer remise in de kroongroep en incasseerde daarmee slechts 2,5 verliespunten in 15 partijen. En omdat de spelers eronder wel van elkaar verloren was het de jongste Grootmeester van Nederland die met de eeuwige roem, de prachtige beker én een geldprijs van € 500 ervandoor ging. Liam Vrolijk = Nederlands Kampioen Lightning Chess 2023.

Voor het volledig verslag klik hier

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.