Toernooien in Gent

Komende week vindt een groot schaakevenement plaats in het Belgische Gent, dat loopt van 10 t/m 19 juli. Bij aanvang zal een exclusief GM-toernooi starten, “The Ghent Chess Masters” (georganiseerd door uitgeverij Thinkers Publishing en de KGSRL) dat de eerste ronden gespeeld wordt in Schaakhuis Caissa. Vanaf 15 juli verhuist deze groep naar het Sportpaleis Het Kuipke, waar ook diverse andere toernooien zullen plaatsvinden. Er zijn nu al ruim 300 deelnemers ingeschreven voor de verschillende toernooien – daar kunnen er nog bijkomen. De voorlopige deelnemerslijst van het Open Fide treft u hier aan.

Er zijn vijf toernooien gepland:

  • een grootmeestertoernooi met liefst 4 GM’s (zeldzaam in België)
  • een toernooi met schaakrating
  • een toernooi zonder schaakrating
  • een toernooi voor 55+
  • een debutantentoernooi (voor kinderen)

Voor het Ghent Masters zijn de volgende deelnemers uitgenodigd, waaronder een aantal auteurs van boeken bij Thinkers Publishing:

IM Pierre Laurent-Paoli (FRA – 2531)
GM Daniel H. Fernandez (ENG – 2518)
IM Csonka Balazs (HUN – 2497)
IM Arthur Pijpers (NED – 2465)
GM Daniel Hausrath (GER – 2442)
GM Alexandre Dgebuadze (BEL – 2433)
GM Daniel Gormally (ENG – 2432)
IM David Miedema (NED – 2375)
IM Geert Vanderstricht (BEL – 2329)
IM Herman Grooten (NED – 2241)

Wild Cards:
FM Sim Maerevoet (BEL – 2414)
FM Warre De Waele (BEL – 2350)
FM Sterre Dauw (BEL – 2244)
Elias Ruzhansky (BEL – 2209)

De bekende schaakjournalist Gert Devreese, persvoorlichter bij deze toernooien, gaf een aardig interview over het Gentse schaaktoernooi aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. Devreese heeft zelf ook een boek bij Thinkers Publishing uitgebracht, getiteld My Most Memorable Interviews.

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.