NK’s: belangstelling van de pers

Ook zo genoten van de krantenverslagen?

9 Reacties

 1. Avatar
  Jeroen Makkinje 10 juli 2023

  De financiële middelen voor het toernooi waren beperkt. (Bij gebrek aan sponsors). Uiteindelijk gaat de bondsraad over hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld. Dus er was een beperkte inzet van mensen. Dus met minimale middelen is het maximale gedaan. Persoonlijk denk ik dat willen we een omslag bereiken dat we meer met vrijwilligers moeten werken. Onder andere dus bij de persdienst.

  • Avatar
   Pipo Koeien 10 juli 2023

   Ja, maar ondanks de aanwezigheid van 2 wereldtoppers (en de gedroomde finale) helemaal niets in de landelijke dagbladen. Niet vreemd dat het zo lastig is om sponsors te vinden.

 2. Avatar
  Paul Wiselius 10 juli 2023

  Ik zal wel “van de oude stempel” zijn, maar ik vind het onbegrijpelijk dat er zelfs niets op NOS teletekst stond. Schaken heeft daar een vaste pagina 643, en dit is helaas de allereerste keer dat er niets over het NK (algemeen èn vrouwen) gemeld werd. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Het moet toch mogelijk zijn om een vrijwilliger te vinden en die contactpersoon te maken voor dergelijke relatief eenvoudige zaken? Moet Schaaksite dan alles op- en vervangen?! Dat is toch wat veel gevraagd.

  Ook het vinden van nk.schaken.nl viel echt niet mee. Ik ben toch niet onervaren met de PC, maar had grote moeite om het te ontdekken. De partijen op Lichess.org waren zelfs makkelijker te vinden…

  • Avatar
   Paul Wiselius 10 juli 2023

   NOS teletekst is o.a. als gratis app op je smartphone te downloaden. Handig voor als je snel en compact geformuleerd van het laatste nieuws op de hoogte wilt zijn.

  • Avatar
   Pieter Priems 10 juli 2023

   Ik vind de zaken over het algemeen wel op internet. Maar dit NK was inderdaad even zoeken. Zeker voor de barrage partijen was het soms niet te volgen (letterlijk). En dit was niet de eerste keer! Zelfs de pupillen toernooien van andere landen zijn eenvoudiger te vinden ;-). Ik weet niet waar het heen gaat met de schaakbond, maar professioneler wordt het er niet op.

 3. Avatar
  BenH 10 juli 2023

  Toen ik nog in de persdienst zat of de persdienst was van het Schaaktoernooi Groningen was een belletje naar Hilversum voldoende. “Oh, we halen het wel van jullie website”, was meestal het commentaar.

  • Avatar
   Paul Wiselius 10 juli 2023

   Dat bedoel ik dus. Vaak werden de partij zetten er ook bij gevolgd. Je hoeft alleen maar aan te geven waar ze te vinden zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.