NK Snelschaken

We hebben flinke stappen gezet voor de organisatie van het NK Snelschaken op zaterdag 9 september in Rotterdam. Er is een website waar de meeste info alvast is te vinden. Deelnemen kost 25 euro waarbij je een gratis lunch krijgt. Voor spelers die GM of IM zijn is deelname gratis.

We spelen met het systeem Amsterdams. Er worden eerst drie voorrondes gespeeld in poules van waarschijnlijk 6. Daarna volgen finalepoules van waarschijnlijk 12. Maar die aantallen kunnen nog veranderen, dat heeft te maken met het aantal deelnemers. Het prijzengeld ligt ook nog niet definitief vast, want ook dat is enigszins afhankelijk van het aantal deelnemers.

Er is alvast de website livechess.nl waar nu al veel info is te vinden. Inschrijven kan over ongeveer anderhalve week.

9 Reacties

 1. Avatar
  JvZ 14 juli 2023

  Mooi Frans! Ik ga zeker proberen erbij te zijn 🙂

  Een nieuwsgierig vraagje (misschien ook aan andere organisatoren): is er wel eens gesproken of nagedacht over een vegetarische of veganistische lunch als standaard?

  • Avatar
   Frans Peeters 14 juli 2023

   Uiteraard kun je vegetarisch of veganistisch lunchen. Bij het aanmeldformulier heb ik een veld Dieetwensen gemaakt. Daar kun je aangeven wat je wil.

 2. Avatar
  TheBlackKnight 15 juli 2023

  Alvast hartelijk bedankt voor de toernooi organisatie! Vind echt leuk dat dit toernooi er komt en ik doe zeker mee. 27 partijen is lekker aantal, daar ben ik altijd wel voor in. Hopelijk krijg ik mijn blitz rating na dit toernooi weer boven de 2000. Heb er nu al erg veel zin in. Aantal jaar geleden had je ook  paar keer NK blitz in Meppel, was ook altijd erg leuk, maar met oude tempo van 5 min. Op zich is 3+2 wel beter. Doet vind ik wel meer recht aan de beste schaker van iedere partij.

  • Avatar
   Bram Klapwijk 15 juli 2023

   Ivm priveafspraak kan ik die dag niet, maar inderdaad leuk dat dit toernooi er weer aankomt en idd zoals de opzet in Meppel, dat ook erg leuk was! Succes met het toernooi!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.