Zaterdag 2 september: het 19e Hans Sandbrink Memorial

Het nieuwe seizoen komt er in rap tempo aan. Met een KNSB-competitie die ook al vlot begint, is het risico van roestigheid groot. In Utrecht lossen we dat op met het Hans Sandbrink Memorial, een informeel rapidtoernooi waarmee we het seizoen aftrappen. Uiteraard zijn lezers van Schaaksite van harte welkom om op 2 september mee te spelen.

Het toernooi is ingesteld na het overlijden van Hans Sandbrink (lees hier alles over hem), erelid van SV Paul Keres en organisatorisch actief in de gehele Utrechtse schaakwereld. Het is dan ook een toernooi in zijn geest: één grote groep, een hoop prijzen in natura en Duvel aan de bar. We zullen dit jaar ook diverse andere Utrechtse schakers memoreren die afgelopen seizoen zijn overleden.

Hans Sandbrink (1959 – 2002)

Voor de trouwe deelnemers wat wijzigingen ten opzichte van de eerdere edities: we spelen 9 ronden met 15 minuten p.p.p.p., zodat de kanshebbers elkaar allemaal treffen. Speellocatie is Denksportcentrum Dijckzigt, thuisbasis van Oud Zuylen Utrecht en UCS De Rode Loper. Aanmelden kan bij mij per mail, waarbij we tot 70 spelers kunnen herbergen. Dus komt allen!

De top-3 van 2022.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

2 Reacties

  1. Avatar
    Caesar64 09 augustus 2023

    Tegenwoordig wordt er ook enthousiast geschaakt bij café België, bv vanavond Beer&Chess.

  2. Avatar
    Jan Jaap Janse 31 augustus 2023

    We beginnen het maximumaantal deelnemers voorzichtig te naderen. Aanmelden is nog mogelijk!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.