Al meer dan honderd deelnemers bij NK Snelschaken

Er zijn inmiddels al meer dan honderd inschrijvingen voor het NK Snelschaken 2023 op 9 september in Rotterdam. Het is nu al duidelijk dat onze opzet geslaagd is: een NK Snelschaken voor iedereen die lid is van de schaakbond, ongeacht hoe sterk je bent. Bekijk de Info pagina voor alle informatie of ga meteen naar de inschrijving. Op die pagina kun je ook zien hoeveel plaatsen er nog over zijn. Want let op! Er kunnen maximaal 250 schakers meedoen, dus neem geen risico en schrijf meteen in. De kosten zijn 25 euro maar daar krijg je dan wel een lunch bij. Pas als je betaald hebt, kom je op de deelnemerslijst en de inschrijving sluit op woensdag 6 september. GM en IM spelen gratis mee. Er is bijna 5000 euro aan prijzengeld beschikbaar als we het maximum aantal deelnemers bereiken. We spelen met een aangepast systeem Amsterdams waarbij in de eerste ronde iedereen zomaar tegenover een GM of IM kan komen te zitten.

3 Reacties

 1. Avatar
  LDBoutens 22 augustus 2023

  Voor Dordrecht moest je vroeger altijd om 00.00 uur klaar zitten achter de pc. Binnen een uur altijd vol, zeker de eerste edities, anders stond je daarna op de wachtlijst. Dacht zoiets van 200 deelnemers en dan tot 30 plaatsen op uitnodigingen.

  Ik ben benieuwd welke redenen hebben geleid tot minder animo.

  Digitalisering en afnemende interesse zal vast een rol spelen, maar ik vind bijvoorbeeld het speeltempo ook weinig uitnodigend. Enfin, maak er een mooie schaakdag van!

  Moedig voorwaarts daar!

 2. Avatar
  Caesar64 22 augustus 2023

  Wellicht tijdstip: week voor aanvang KNSB. Dordrecht was idd een toernooi waar ik vaak aan meedeed of Blitzmeppel terwijl ik hier nog niet eens over nagedacht heb.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.