De slechtste opening met wit – volgens Thomas Beerdsen

Onze vorige video voor de vakantie was deel 1 van het interview met GM Thomas Beerdsen. Tegen het einde van het interview stelden we de volgende vraag:

Wat is de slechtste opening met wit?

Omdat nog niet iedereen de hele video heeft bekeken, hebben we zijn antwoord nu als aparte video toegevoegd.

Het zal niemand verbazen dat hij “The Grob” noemt (1.g4), maar hij laat wel een speelbare variant zien die wij nog niet kenden. Klik hier om de video te kijken.

Zijn inleiding in het Evans Gambiet zal de volgende video zijn. Het volledige interview vind je hier: youtu.be/4Tqb2TtM_fo)

Enjoy!

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

1 Reactie

  1. Avatar
    Wijnand Engelkes 23 augustus 2023

    1. g4 d5 2. Lg2 Lxg4 3. c4 d4 4. Lxb7 Pd7 en zwart staat uitstekend. Na 5. Lxa8 Dxa8 zelfs nog beter. 6.Pf3 verliest na …d3, dus wit moet dan het afgrijselijke 6.f3 spelen dat meteen gepend staat. Voor de kwaliteit heeft zwart prachtig spel. e5 en Pg8-e7-g6 ligt voor de hand.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.