EK Jeugd: vijf spelers met positieve score de rustdag in

9 september 2023 was de 5e dag uit 9 dagen van het Europees Jeugdkampioenschap schaken in Mamaia, Roemenië. In tegenstelling tot de andere dagen moesten de spelers vroeg naar de speelzaal heen want de partijen begonnen om 10.30. Het was dus een hectische dag met minder tijd dan anders voor het ochtendduikje in het zwembad of voorbereiding voor de partij. Zondag de 10e is een rustdag, maar omdat de spelers vandaag vroeg klaar zullen zijn, was het gepland om wat spelletjes te doen in de avond. Meer over de avondactiviteiten volgt, maar eerst de schaakprestaties, beginnend bij de vier jongste spelers.

A knight for the taking

Vandaag konden twee van onze jongste spelers van een paardwinst (tijdelijk) genieten, wat wel anders liep voor deze twee.

Roan Lenting (U10) moest vandaag het opnemen tegen een Moldaviër, Radu Albu, die volgens Roan even sterk was als hij. Vrij snel kwam Roan wat actiever te staan uit de opening maar moest meer geduld hebben om wat tastbaar voordeel te krijgen. Het middenspel was taai maar Roan zijn geduld was gewaardeerd; hij kon uiteindelijk het eindspel in met een extra paard welk hij wist goed te combineren met zijn loper om de volle punt binnen te slepen. De wachtende ouders konden snel juichen nadat hij verscheen met stralende ogen en de uitdrukking “Ik heb gewonnen!”

Lees verder: schaakuitzendingen.blogspot.com/2023/09/vijf-spelers-met-positieve-score-de.html

2 Reacties

  1. Avatar
    Bram Klapwijk 11 september 2023

    Bedankt voor het uitgebreide verslag, ook nog voor de vorige van Ellen Hieltjes. Leuk dat we op de hoogte worden gehouden! En succes weer vanaf vandaag!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.