LSG 1- KC 1 eindigt in 5-5

In de kantine hoorde ik een gesprek tussen twee schakers. Het ging over Casper en zijn overstap naar KC. Ze merkte op dat het jammer was en vreemd, want waar is de loyaliteit? Een logisch gesprek, want zo denken veel schakers over de KNSB competitie. Je stapt niet zomaar over naar een andere club, dat is “not done”. Echter, in werkelijkheid bestaat er geen Meesterklasse team, als spelers niet overstappen naar andere clubs. Kijk bijvoorbeeld eens in het archief van de KNSB competitie www.ericr.nl/schaken/knsbarchief.html waar je vanaf het seizoen 1997-1998 links onderaan individuele uitslagen vindt. Veel meesterklasse spelers speelde toen in andere teams. Dat is normaal en zie je terug in alle professionele sporten in de wereld.

De rest van het verslag is hier te lezen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.