Reactie op Manuel Nepveu

Beste Manuel,

Bedankt voor je eervolle vermelding in je laatste column. Ik kreeg twee keer de kans om het paardschijnoffer op f5 uit te voeren. In het eerste diagram op zet 17: 17.Pef5 exf5 18.Pxf5 De6 19.Dg5 Pe8 20.Lxg7 (20.Lh3 h6) 20…Dg6 21.Dxg6 hxg6 22.Pxd6 Pxd6 23.Lxf8 Pxf8 24.Tfc1 Tb8 Wit heeft een plusje. De tweede keer, tweede diagram, had ik het zeker moeten doen. want in de tweede stelling met de Toren op c1 kun je de zwarte loper aan de dekking van pion d5 laten onttrekken.  Na 17. Tc1 en …b5 :Nu kan hij wel 18…exf5 19.Pxf5 De6 20.Dg5 Pe8 21.Txc8 Lxc8 22.Lxg7 Dg6 23.Dxg6 fxg6 24.Lxd5+

Na een fout mijnerzijds op zet 27 koos ik eieren voor mijn geld en bood remise aan wat snel geaccepteerd werd. In een eerder stadium had jij overigens al een keer remise aangeboden. Heel  begrijpelijk want we wilden beiden een resultaat neer zetten. Of dit te maken heeft met het ouder worden betwijfel ik. Hoewel de AOW geen vetpot is. De geldprijzen bij het seniorentoernooi zijn trouwens zeer bescheiden; je kunt er net  een happy meal  bij Mac Donalds mee betalen.

1 Reactie

 1. Avatar
  Nepje 20 september 2023

  Ha Pi Unneke,

  aan het prijzengeld heb ik geen moment gedacht. Trouwens, de dagelijkse rit op en neer naar Dieren kostte op zich al ongeveer een vijfvoud van het gewonnen prijzengeld :-)_

  Mijn punt was dat je de variant wel had gezien, maar hem uiteindelijk niet aandurfde. DAT lijkt me nu typisch iets voor het schaakbreintje van de senior. Het gepokte en gemazelde breintje dat weet dat je weleens iets lulligs over het hoofd kan zien. Maar als ik jou goed inschat had je het schijnoffer wel gespeeld in je schaak-prime time.

  Hoe dan ook, tot volgend jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

  Nepje

   

   

   

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.