Grote Nederlandse delegatie op WK visueel gehandicapten

Op 9 oktober gaat op Rhodos het IBCA World Chess Championship for Blind and Visually Impaired, oftewel het WK schaken voor visueel gehandicapten, van start. Het is een negenrondig Zwitsers toernooi dat loopt t/m 17 oktober. Er doen ongeveer 80 spelers mee van over de hele wereld, waaronder ook 7 Nederlanders. Grote favoriet voor het toernooi is de Poolse grootmeester Marcin Tazbir (2499).

 

De Nederlanders zullen hoogstwaarschijnlijk geen rol van betekenis spelen voor de topklasseringen. De hoogst geratete Nederlandse deelnemer is Sergio Harnandan (1863), vijfvoudig Nederlands kampioen. Ook achtvoudig Nederlands kampioen Jan Boer (1661) doet mee, evenals drievoudig en regerend kampioen Lucas de Jong (1619). De andere Nederlandse deelnemers zijn Alaettin Gundogmus (1558), Jan Spoelstra (1485), Jeroen Makkinje (1361) en Richard Gooijers (1282). Als begeleiders gaan Gerard en Marieke de Lange en Kevin Tan mee. Ik ben van plan hier twee of drie keer tijdens het toernooi verslag te doen van het toernooi en de resultaten van de Nederlandse deelnemers.

 

Meer informatie over het toernooi is te vinden via worldchessfestival.com/ibca-wic2023/

Uitslagen en partijmateriaal komen op Chess-results: chess-results.com/tnr814672.aspx?art=1

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.