Schaaktraining “van huisschaker naar clubschaker”

Vijf verenigingen van de Rotterdamse Schaakbond, met name SV Erasmus, Capelse SV, SV Onesimus, RSR Ivoren Toren en SG Overschie, zijn vorig jaar een pilot opgestart om voor beginnende leden en aspirant leden de stap van huisschaker naar clubschaker te vereenvoudigen. Het project heeft de vorm van 10 schaaktrainingen waarbij wij een bescheiden bijdrage (laagdrempelig) van de deelnemers vragen.

De eerste trainingscyclus, die gegeven werd door een gediplomeerde trainer, was een succes, en we hebben nu besloten om dit project op te schalen, nu met twee groepen om zo krachtsverschillen binnen de groepen te verminderen. Het project heeft géén commerciële insteek, het verwachte verlies wordt (deels) opgevangen door SportSupport Rotterdam en door een garantstelling van de Rotterdamse schaakbond. Was de pilot alleen toegankelijk voor beginnende clubleden, we willen met het vervolg ook huisschakers bereiken die de stap naar clubschaker overwegen.

Zie ook de flyer:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.