Win het boek van Nick Maatman, kijk het interview bij het Schaakvlog

Win het boek van Nick Maatman, kijk het interview bij het Schaakvlog

Eind september waren Max en ik in Groningen voor het NK D voor clubteams. Een heel leuk toernooi waar we ook nog een studioruimte konden gebruiken. We hadden daar afgesproken met IM Nick Maatman, om hem te interviewen over zijn boek – The hidden laws of chess. Kijk deze video en als abonnee maak je kans om een gesigneerde versie van het boek te winnen! Je vindt de video hier.

We hebben het boek natuurlijk vooraf gelezen en hopen je met dit interview net zo enthousiast te maken als wij. Dit interview bestaat uit twee delen, dit is deel 1. Deel 2 volgt later en gaat puur over openingen en hoe je die kan studeren. En natuurlijk komt daarin de favoriete opening van Nick voorbij. Daar hoef je in de win-actie dus niet om te vragen😀

De win-actie:

Abonneer je op het schaakvlog + bedenk een vraag voor Nick. Deadline: voor 1 november a.s. Zet je vraag in de comments; de leukste vraag krijgt het boek thuisgestuurd.

De links in deze video:

Het NK D: www.nosbo.nl/jeugd/kampioenschappen/1028-jeugdclubcompetitie-halve-nk-finale-jcc-d-teams-groningen-2023

Partij Anand met vele paardzetten: Topalov vs Viswanathan Anand (2010) www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1581341

Muziek van Tom Day: www.youtube.com/watch?v=K83kFnGNO3U

Chapters in de video: 00:34 Een ander verhaal 02:48 LEGO Chess 04:40 Commentator 05:26 IM 06:55 8 Thema’s in het boek 07:10 Favoriete stelling uit het boek 15:20 Vragen van jeugdleden 18:53 Wanneer merkte hij dat hij beter werd? 21:24 De kern van het boek 22:24 WIN-ACTIE

Geniet ervan!

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.