Hoe leer je openingen? Interview met Nick Maatman (deel 2)

Wil je ook graag weten wat de beste manier is om openingen te leren? En wat je kan doen als je tegenstander dan toch een andere variant speelt? We vroegen het Nick Maatman, die daarover een stelling had opgeschreven in zijn boek, The Hidden Laws of Chess. Ook geeft hij zijn favoriete opening met zwart – de Winawer (in het Frans). En de Berlijnse muur komt langs.

Klik hier voor de video.

 

Voor degenen die deel 1 van het interview al hebben gekeken: je kan nog altijd het boek winnen, de actie loopt nog steeds. Tot 1 november a.s. kan je je vraag stellen in de comments bij de video.

Het eerste deel van het interview vind je hier.

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.