Schaakgrootmeester-in-ruste Van der Weide mengt zich in maatschappelijk debat over werk, verkiezingen

GM Karel van der Weide, inmiddels postbezorger, windt zich mateloos op:

‘Al jarenlang huurt PostNL onderaannemers, niet alleen voor pakketten, maar ook om bij te springen in de postbezorging. Elke ochtend gaan (arbeids)migranten in gammele busjes en met oude bakfietsen de bergen post te lijf. (…)

Wie denkt dat duizenden zoekgeraakte stempassen een incident is, komt waarschijnlijk bedrogen uit. Het voornemen van PostNL de bezorging terug te brengen naar vier dagen betekent nog minder geld om van te leven. Naar welke maatschappij wil je? Gaan we ziekenhuizen en scholen sluiten op maandag? Immers: hoe minder personeelskosten, hoe beter.’

Lees hier verder.

5 Reacties

 1. Avatar
  Jan Willem Duijzer 26 november 2023

  Tja, jongens.
  Karel van der Weide kan ik best pruimen en Renzo Verwer ook.
  Maar de combinatie van die twee is echt teveel van het goede.

  • Avatar
   Pipo Koeien 26 november 2023

   Hoezo? Het is toch gewoon een correcte weergave van wat er tegenwoordig in veel sectoren (zorg!!) mis is?

   Intussen denkt één op de vier Nederlanders dat het zonder uitgebuite immigranten veel beter zal gaan…

 2. Avatar
  fritssnijders 26 november 2023

  Prima als iemand een mening heeft over het bezorgen van pakketjes. Maar waarom staat dit op Schaaksite? Alleen omdat de man grootmeester is geweest??

  • Avatar
   Caesar64 26 november 2023

   Volgens mij wil Postnl de dagen dat er post wordt bezorgd terugbrengen omdat het brievenvolume elk jaar met 10% daalt. Wellicht kan Karel eens nadenken over een carrière switch bv naar de zorg waar werk genoeg is?!

 3. Avatar
  renzoverwer 26 november 2023

  Ha Frits, hij IS zelfs nog steeds GM, dus geen WAS. Inderdaad is dat de reden. Er heeft hier ook wel eens het bericht gestaan dat Loek van Wely 1e-kamerlid werd – en daar schaakte hij niet. Nu staat er iets over een ander beroep van een GM. Er staan hier wel vaker wat (licht) buiten-schakerige (is dit een woord? Anders munt ik het) artikelen….

  Jan Willem: Ik had zelf geen bemoeienis met Karels artikel hoor. Je reactie brengt een glimlach op mijn gezicht. En ja wie lacht niet, die de mens beziet?

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.