Tata vol? Kom naar Groningen!

Tata vol? Kom naar Groningen!

Op 21 december begint het Chessfestival Groningen. Negen ronden met een rustdag op 1e kerstdag, op 30 december reiken we de prijzen uit. De A groep barst van de goede spelers, 9 GM’s onder wie Schaaksites eigen topper Dimitri Reinderman, vele IM’s en ambitieuze jeugdspelers. In de B en C groepen hebben we ruimte voor iedereen die wil komen schaken, we schuiven de extra tafels graag bij!

Voor wie de tijd niet kan vrijmaken organiseren we voor kerst een Vierkampentoernooi. Van 22-24 december drie partijen tegen ongeveer gelijke tegenstand. Na kerst start het Compacttoernooi: 5 ronden in ratinggroepen van een man of 40. Helaas zien we de ’tweede-kerstdag-bye’ in ronde 1 te vaak, maar de ervaring leert dat ook in vier partijen kaf en koren aardig gescheiden raken.

Voor wie dit net niet uitkomt, organiseren we ook allerlei extra evenementen. Op de openingsdag 21 december onthullen we in de avond de identiteit van mr.X. En ja, daar kun jij bij zijn. Op de 23e is er het Schaakmat tegen Alzheimer-toernooi. Alle opbrengsten gaan naar AlzheimerNederland, dat ook een presentatie zal houden voor aanvang van het toernooi.

De 27e is er nota bene ook een damtoernooi.

Op de 28ste het traditionele jeugdtoernooi. Alle jeugd is welkom, we hebben een grote zaal, met zelfs wat tribunes voor de ouders. Aanmelden via de Nosbo-site.

De 29e december in de avond organiseren we voor de tweede keer het NK Onderwaterschaken. Er is nog plaats op de wachtlijst, en moeten we je misschien teleurstellen, dan krijg je natuurlijk het hele inschrijfgeld retour.

Voor meer of eigenlijk, alle, info: zie de toernooiwebsite. Wij kijken uit naar jullie komst!

(ps. Inschrijving vóór 13-12 scheelt een tientje, dat u het weet…)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.