Thomas Beerdsen speelt het Evans gambiet op topniveau

Thomas Beerdsen laat zien hoe je op grootmeester niveau het Evans gambiet inzet. Deze partij speelde hij op het Vlissingen toernooi 2022 tegen toptalent Shreyas Royal uit Engeland.

We hebben in een eerdere video al laten zien hoe de opening gaat. Nu zie je hoe Thomas de strategie echt tot in de puntjes beheerst. En hij legt het perfect uit.

Klik hier voor de video: youtu.be/mEUN3-m2sRQ

De timing van deze video is ideaal omdat morgen het Groningen Chess Festival begint, waar Thomas ook meedoet. Misschien speelt hij het wel weer? Partijen zijn live te volgen op twitch, zie de link op de toernooiwebsite: Chessfestival Groningen – 21 – 30 december 2023

Nick Maatman speelt daar ook, dus genoeg ingredienten voor spektakel! Max en ik gaan ook kijken.

We hebben 3 belangrijke strategie-lessen voor je in deze video. Verder komen er ook een aantal tactics opgaven terug, waarbij bijv. de mat in 2 een heel mooie is. Op die momenten kan je de video stil zetten.

00:00 intro

04:15 tactics 1

06:15 Strategieles 1 ongelijke lopers

07:04 Strategieles 2 stukken erbij

12:42 Strategieles 3 stukken optimaal gebruiken

15:10 Tactics 2

17:18 Tactics 3: zoek de mat in 2

Have fun en misschien tot ziens in Groningen!

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.