‘Beste schaker van Hilversum’

Liefhebbers van kroegschaak kunnen binnenkort weer aan de bak op het open snelschaaktoernooi van Hilversum, met als inzet de titel ´Beste schaker van Hilversum 2024´. Op maandagavond 15 januari 2024  zijn liefhebbers van ‘potje bier, potje schaak’ welkom in brouwerijcafé/foodhall Mout op het Marktplein in het centrum van Hilversum.

Ook dit jaar valt het snelschaakfestijn samen met Blue Monday, zogenaamd de deprimerendste dag van het jaar. Dus een goede gelegenheid om eventuele somberte van je af te vluggeren in een gezellige omgeving. Schakende deelnemers aan Dry January hoeven de verleiding van een brouwerij-omgeving zeker niet te vrezen want Mout schenkt ook een smaakvol 0.0 Gooisch biertje.

Het toernooi werd in 2018 in het leven geroepen als omlijsting van een bijzondere schaakhappening in de omroepstad: een speelronde van de topgrootmeesters van Tata Chess in Beeld en Geluid. Het werd voor organisator Stichting Hilversum Schaakt meteen duidelijk dat het kroegtoernooi geen eenmalig evenement zou blijven.

Deelname staat open voor iedere schaakliefhebber van 18 jaar en ouder, met als bijzonderheid dat er geen inschrijfgeld is verschuldigd terwijl er wel leuke prijzen (in natura) zijn te winnen. Ook huisschakers zijn welkom.

Indeling naar speelsterkte in een A- en een B-groep. Het tempo is 5 minuten (+ 5 seconden erbij per zet) per persoon per partij. Er zullen 7 of 8 ronden worden afgewerkt.

De hoofdprijs, een passende bokaal voor de winnaars van A en B is ook leuk voor gebruik later, want staat garant voor zoete herinneringen en een sprankelende afdronk.

De aanvang is 20 uur, prijsuitreiking omstreeks 23 uur. Uiterlijk om 19.45 uur aanwezig.

Inschrijving is gewenst: Sterkste schaker van Hilversum (hsghilversum.nl)

Winnaars 2018-2024

 • 2018: Pieter Roggeveen
  2019: Jan Willem van de Griendt
  2020: Youri Gerritse
  2021: niet verspeeld (corona)*
  2022: niet verspeeld (corona)
  2023: Niels Ondersteijn

*In 2021 werd een online alternatief gehouden. ‘Beste sch@ker van Hilversum’ werd Ramon Koster, (inderdaad, de Mr. X uit het jubileumjaar 2023 van de KNSB).

 

1 Reactie

 1. Avatar
  renzoverwer 05 januari 2024

  Te gek toernooi, deed vorig jaar mee en  ik eindigde eh bepaald niet hoog. Maar wat een lol. Speelde wat vreemde partijen, o.a. tegen iemand wiens naam ik vergeten ben, maar hij was ergens docent.

  Ondersteijn en de uiterst grappige (naast het bord!) Koster deden mee. Ik kan dit toernooi iedereen aanraden.

   

  Blue Monday? Ik kwam er vrolijk vandaan!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.