Losse flodders

Groningen ligt weer achter ons, de schaakjunks zijn nu gefocust op Tata. Maar voor het zover is nog een paar losse flodders, observaties in en rond het kersttoernooi van afgelopen december. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

1 Reactie

  1. Avatar
    renzoverwer 11 januari 2024

    Dank, Manuel. Wat heerlijk om een woord als TIJGERMOEDER (ooit hot, was het niet Amy Chua of zo) weer te lezen. Ze bestaan nog die tijgermoeders kennelijk, al had ik lang niets over ze gehoord. Later kregen we helicopter- en curlingouders, maar dat was toch behoorlijk anders, al is er een overlap.

    En dan de SCHAAKJUNK – aan dat woord denk ik veel vaker.

    Journalist/schaker Kees Volkers muntte die term vermoed ik – maar corrigeer mij gerust. Uit mijn hoofd, zijn clubblad, ergens in de 90s. Vrij cynische, niet heel lange column over totale schaakverslaafden die steeds ergens hun shot gingen halen. Met de nodige -wrange- humor. Ik vond het confronterend, maar ook wel grappig… Heb helaas het stuk niet bij de hand.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.