Tata Steel Chess Tournament begint morgen

Morgen begint het Tata Steel schaaktoernooi dat van 12 t/m 28 januari wordt gehouden. Naast de ijzersterke Mastersgroep is er ook weer een Challengerstoernooi waarin diverse landgenoten zullen proberen hun visitekaartje af te geven. Voor het eerst sinds lange tijd is Magnus Carlsen niet aanwezig, maar wel mogen we de nieuwe wereldkampioen, Ding Liren, begroeten. Bij de Challengers maakt de inmiddels bekende Hans Niemann zijn opwachting. De vraag is natuurlijk of Anish Giri zijn formidabele prestatie van het vorige jaar kan herhalen door het toernooi op zijn naam te schrijven. Anish was ook degene die de locatie bekend maakte van Tata Steel Chess on Tour. Op dinsdag 23 januari zullen de Masters hun partijen spelen in het AFAS Theater in Scheveningen. Die dag zullen ook de finales van de schoolschaakwedstrijden plaatsvinden. Het volledige programma treft u aan op de toernooiwebsite. Voor de goede orde: de Masters en de Challengers beginnen komende zaterdag.

Uiteraard zal Schaaksite ook dagelijks verslag doen van dit toernooi waarbij we vooral inzetten op het volgen van de Nederlanders. Dat zijn:

Masters: Anish Giri, Jorden van Foreest en Max Warmerdam

Challengers: Erwin l’Ami, Liam Vrolijk, Eline Roebers en de “Nederlandse Belg” Stefan Beukema.

De verslaggevers van dienst zijn: Michaël van Liempt, Richard Vedder, Michel Hoetmer, Daniël Zevenhuizen, Tom Meurs, Wijnand Engelkes, Sam Baselmans, Bram Klapwijk en Dimitri Reinderman.

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

1 Reactie

  1. Avatar
    Caesar64 11 januari 2024

    Maarten van Rossem vindt de eerste 3 maanden van het nieuwe jaar vreselijk maar wij schakers hebben Tata Steel Chess!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.