Opening Tata Steel toernooi

PERSBERICHT – Wijk aan Zee, 12 januari 2024 – Met een gongslag door wethouder Niek Wijmenga van de gemeente Beverwijk is de 86e editie van het Tata Steel Chess Tournament officieel geopend. Tot en met zondag 28 januari is Wijk aan Zee weer het wereldwijde centrum van de schaaksport.

De openingsceremonie vond plaats in het congrescentrum van Tata Steel Nederland. Bij de opening waren alle spelers van de Masters en de Challengers aanwezig. Toernooidirecteur Jeroen van den Berg verrichtte met Dana Reizniece-Ozola, de algemeen directeur van de Wereldschaakbond FIDE, de loting voor het toernooi.

Fotocredits: groepsfoto van de 14 Masters van het Tata Steel Chess Tournament 2024 (fotograaf Jurriaan Hoefsmit)


Voor de Nederlanders staan vandaag de volgende partijen op het programma (aanvang 14:00 uur):

Masters:

Jorden van Foreest – Alireza Firouzja

Max Warmerdam – Ian Nepomniachtchi

Ju Wenjun – Anish Giri

Challengers:

Hans Moke Niemann – Liam Vrolijk

Eline Roebers – Leon Luke Mendonca

Daniël Dharda – Erwin l’Ami

(Deshmukh Divya – Stefan Beukema)

 

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.