schaakstukje

Chesscode

Mooi dat het Hoogovens-toernooi (nooit Tata zeggen) weer is begonnen, maar één ding moet me toch even van het hart. Hebben ze bij de staalboer een dresscode ingevoerd? Je waant je toch echt bij de eerste de beste kantoorkolos op de Zuidas. Schakers in pak, niet een uitgezonderd op Anton Korobov bij de uitdagers na. Ga je daar beter van schaken? Zo ja, dan ga ik vanaf nu verder in 3-delig door het leven. Wat is er mis met een spijkerbroek, trui, polo/houthakker/t-shirt of gympen? Op een clubavond doe je toch ook geen maatpak aan?

En ik maar denken dat Tata de hoofdsponsor is, maar blijkbaar doet Armani ook mee.

Heren grootmeesters jullie voelen je toch thuis in Wijk aan zee? Kleed je daar dan naar.

Zo dat lucht op.

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

9 Reacties

 1. Avatar
  ayacucho 14 januari 2024

   

  Over wie heb je het nou? Wie is één ding? Is dat een chinese gm? die ken ik niet, of heb je t over Liren Ding?

 2. Avatar
  rudimatai 14 januari 2024

  Het valt niet te ontkennen dat de drie NL schakers in de Masters groep er goed uitzien. Zouden zo reclame kunnen maken voor dure pakken. Anish en Jorden hebben een zeer knappe partner dus that makes sense.

  Van Max weet ik het niet, maar ik houd mijn dochters (19 en 15) bij hem uit de buurt. Hoewel…misschien niet zo’n slecht idee om een grootmeester ’s ochtend aan de keukentafel te hebben. Maar ja…gisteren verloor Max met wit. Gelukkig hebben we Max-en die wel goed presteren (Euwe, Verstappen).

  • Avatar
   Potiko3 15 januari 2024

   Vond je dat bordeaux rode overhemd van Max er goed uitzien?! Erg openminded dat een grootmeester van 23 potentieel relatie materiaal is voor een dochter van 15…

 3. Avatar
  Caesar64 14 januari 2024

  Korobov was ook de enige GM die gisteren in een karaokebar is gesignaleerd: lekker oldskool.

 4. Avatar
  josschess 15 januari 2024

  Geen moeite met fatsoenlijke kleding. Ik meen dat er eisen zijn gesteld aan kleding zowel voor mannen als vrouwen.

   

 5. Avatar
  Ivo Stork 15 januari 2024

  Beste meneer Bosma,

  Proef ik in uw artikel een zekere nostalgie naar ex-Sovjetschakers als Episjin, Tiviakov en anderen, of naar Walter Browne? Schakers als nerds, onverzorgde individuelen, er waren er afgelopen zaterdag volgens mij nog afdoende. Mijn voorstel aan de organisatie is toch om de hele koffer kleding te laten stomen en strijken, uitgezonderd de Aziatische deelnemers. O ja, en sommige Europese deelnemers dienen een cursus stropdassen strikken re volgen. Non c’era niente di Armani, daverro niente, per spiegarmi meglio.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.