Een speciale groep bij Tata: het NK journalisten

Het is niet bij een ieder bekend, maar Tata Steel (voorheen Corus, Hoogovens) kent een speciaal journalisten-NK. Al sinds 1990.

Ik deed een keer of acht mee en mijn scores waren niet geweldig. Steeds verloor ik van de vertaler van mijn Bobby Fischer-boek Peter Boel – die al veertien keer kampioen werd. Twee van die partijen tegen hem blunderde ik op zet 14…

Lees verder…

4 Reacties

 1. Avatar
  Jan Jaap Janse 23 januari 2024

  Overigens werd er in 2022 ook een journalistentoernooi (geen formeel kampioenschap) georganiseerd. Tegelijk met het OKU, omdat Tata 2022 nog een door Corona geteisterde editie was. Wat foto’s vind je hier: OKU 2022 Journalistengroep | Flickr. (fotograaf Harry Gielen).

 2. Avatar
  renzoverwer 24 januari 2024

  Dank  voor de info Ja nJaap, een reaguurder op mijn site had het ook al gevonden. Nu blijkt echter de kampioen van 2006 weer onvindbaar! Ik heb het allemaal aangepast, leve de uitvinding van de blog!

  Die groep van OKU, staan er ook uitslagen ergens?

  Als er weer zo’n groep is bij OKU, mag je me nodigen. Groetjes. R

   

  • Avatar
   Jan Jaap Janse 24 januari 2024

   Ja, die reaguurder (grappig woord) was ik. Ik wist niet zeker of hij wel doorgekomen was (zag niets op mijn scherm), vandaar dat ik het hier ook nog een keer plaatste. Ik zal eens navragen of die eindstand nog ergens te vinden is.

   Het journalistentoernooi 2022 kwam in plaats van het officiële kampioenschap in WaZ. Het was leuk om te organiseren, maar ik hoop dat het journalistenkampioenschap de komende jaren gewoon doorgang kan vinden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.