Brugse Meesters: schaken in schoonheid

Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 augustus kunt u opnieuw in het centrum van het wondermooie Brugge gaan schaken. Wondermooi, jawel, de Bruggelingen zijn een tikje chauvinistisch. Net zoals ze wel van een goede partij en een lekker biertje houden.

Het toernooi heeft een nieuwe locatie in het centrum en biedt plaats aan meer dan 300 schakers. Er is een ruime bar om te analyseren voor en na de partij, het toeristische hart van de stad is vlakbij. En dit jaar is er vlak naast de speelzaal een internaat met 60 kamers met alle comfort voor wie een goedkoop verblijf zoekt.

De Brugse Meesters heeft 3 toernooien. Er is het open toernooi waar iedereen mag deelnemen. Wie liever de grote kanonnen vermijdt, kan bij de U1800 spelen. De senioren (55+) die kunnen het op 1 ronde per dag houden in hun eigen groep.
Voor de eerste 5 dagen kun je ook 2 byes aanvragen zodat wie komt overgewaaid van Vlissingen niet met een nul moet starten. We weten natuurlijk dat u ook iets van de stad wilt zien, vandaar ook de gratis gidsbeurt die we aanbieden aan de deelnemers op maandagavond.

Het toernooi werd de laatste jaren vaak gewonnen door jonge Nederlandse talenten. Lucas Van Foreest, Esper Van Baar, Eline Roebers en Onno Elgersma scoorden er een grote overwinning. Wie is de volgende?

Alle info is te vinden op www.brugsemeesters.be.
Voor de veelspelers, de toernooien in de buurt waar we op aansluiten: het HZ-toernooi in Vlissingen en het Open van Geraardsbergen. Aansluitend aan de Brugse Meesters kun je deelnemen aan het Open van Brasschaat.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.