100% voor Jorden bij Eeuwig Schaak

Jorden scoort 100 % op 34 borden

Schaakvereniging Eeuwig Schaak uit Rucphen (NB) bestond afgelopen zondag veertig jaar en dat moet uiteraard gevierd worden. De eerste feestelijkheid die we achter de rug hebben was een simultaan van Jorden van Foreest. Gisteren speelde Jorden op 34 borden en hij won alle partijen! Eeuwig Schaak heeft slechts 15 leden, maar er waren ook leden uitgenodigd van andere schaakverenigingen in de buurt zoals De Pion, RSG en Staunton. De gemiddelde rating was niet erg hoog en er was geen enkele speler boven de 2000 bij. Maar dan nog is het heel knap dat je 100% scoort zoals Jorden dat deed. Het was een fantastische avond voor de deelnemers. Je mocht zelf bepalen of je met wit of met zwart wilde spelen en als je een keertje wilde passen of plassen dan was dat ook geen enkel probleem.

De simultaan kon gehouden worden dankzij LBV. De directeur van LBV is een enthousiaste schaker en hij is lid van Eeuwig Schaak. Bij een veiling in de Johan Cruijff Arena in het kader vanĀ  150 jaar KNSB had hij het hoogste bod uitgebracht op deze simultaan.

Bekijk de foto’s van de simultaan. Vijf leden van Eeuwig Schaak zijn al 40 jaar lid: Kees van Hogeloon, Marcel Koek, Cor Lazeroms, Johan Goorden en Louis van Mechelen. De voorzitter van Eeuwig Schaak is Ad Bruijns. Hij is tevens voorzitter van De Pion en de NBSB en al meer dan vijftig jaar lid van de KNSB.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.