Cultuur- en natuurreis naar Oezbekistan voor Schakers

(gesponsorde inhoud)

Oezbekistan, gelegen in Centraal-Azië, ontwikkelt zich in hoog tempo als een belangrijke toeristische bestemming. Dat heeft alles te maken met de rijke geschiedenis en goed bewaarde bouwwerken uit de tijd van de Zijderoute. Met name de steden Samarkand en Boechara hebben veel te bieden. Daarnaast zijn accommodaties, transport, restaurants in het land van goede kwaliteit en is het een veilig land om in rond te reizen.

Deze groepsreis van 22-30 september 2024 bezoekt behalve de befaamde steden ook een bergdorpje en een woestijnkamp met mogelijkheden tot wandelen, paardrijden en kameelrijden. Het reistempo is hoog en een redelijke conditie is een vereiste.

Oezbekistan timmert flink aan de weg in de schaakwereld en kent, als onderdeel ooit van de Sovjetunie, een rijke schaaktraditie. Momenteel is GM Nodirbek Abdusattorov vaandeldrager, in het begin van de 21 e eeuw was GM Rustam Kasimdzhanov al eens FIDE Wereldkampioen.

De reis is aantrekkelijk gemaakt voor schakers doordat in de avonden in Samarkand, Boechara en ook in de hoofdstad Tashkent geschaakt kan worden in pubs en in schaakclubs. Op de afsluitende dag in Tashkent zal een toernooi worden georganiseerd met ook lokale schakers. Partners van schakers kunnen die dag een alternatief programma genieten.
Reisbegeleider is Ardjan Langedijk, eigenaar van een reisbureau dat sinds 2006 gespecialiseerd is in reizen naar Centraal-Azië, en tevens een club- en toernooischaker.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Ardjan Langedijk, telefoon 06- 47126409, email ardjan@centraalaziereizen.nl en op www.centraalaziereizen.nl/reiskalender/

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.