Schaakwonder Ashwath (8) verslaat grootmeester

Hij is pas 8 jaar, maar hij heeft nu al geschiedenis geschreven: Ashwath uit India kan zo goed schaken dat hij van een grootmeester heeft gewonnen. Hij is de jongste speler ooit die dat voor elkaar krijgt.

De jongen versloeg een ervaren 37-jarige schaak-grootmeester uit Polen na vier rondes. Grootmeester is de hoogste titel die je bij het schaken kunt halen.

Kijk en/of lees verder: jeugdjournaal.nl/artikel/2509828-schaakwonder-ashwath-8-verslaat-grootmeester

7 Reacties

    • Avatar
      arjo1982 22 februari 2024

      Als je de tabel in dat artikel bekijkt zie je dat er maar weinig zijn die een “echte” GM hebben verslagen (op zijn sterkst; rating 2500+). Zal misschien zelfs voor sommigen van hen niet eens de sterkste speler zijn die ze verslagen hebben qua rating (bv bij die GM met 2193).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.