Puntenschaak

Jeugdschakers willen graag een partijtje spelen, maar in het begin kunnen ze nog niet mat zetten. Mat is een ruimtelijk begrip waar je negen velden moet beheersen. Beginnende jeugdschakers hebben nog geen ruimtelijk inzicht.

Alof Wolt is met het idee gekomen om de punten van de geslagen stukken te laten tellen, en wie het eerst 24 punten heeft, heeft gewonnen. Hij stuitte tegen het probleem dat kinderen van 6 jaar nog niet goed zijn in het tellen, en kwam met het idee van een ganzenbord. Sla je een toren, dan zet je hem op 5, en vervolgens een paard, dat zet je dat 3 plaatsen verder.

Dubbelzijdig afdrukken en lamineren, dan gaat het jaren mee.

Een geniaal idee van Alof !

Puntenschaak Dubbel Scoreform

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.