Chess for Fun – een schaak doeboek

Tussen de honderden prachtige schaakboeken die er jaarlijks verschijnen is dit zojuist verschenen boek een vreemde eend. Het is zeker geen schaakboek zoals er zovelen op deze website worden besproken en het is ook geen boek dat als doel heeft volwassenen of kinderen beter te laten schaken.

Wat is het dan wel? Het is een “schaak doeboek”, bedoeld voor kinderen (6-12 jaar) die de spelregels van het schaken al kennen. Het is een boek met diverse activiteiten rondom het thema schaken. Natuurlijk ontbreken de schaakpuzzels niet, maar daarnaast zijn er kleurplaten, sudoku, doolhoven, quizzen, spelletjes en de nodige breinbrekers.

Het boek is volledig in kleur, heeft 80 pagina’s en is van A4-formaat. Achterin het boek staan alle antwoorden en oplossingen.

Met dit “schaak doeboek” zijn kinderen op een originele, creatieve en gevarieerde manier bezig met het schaakspel. Een leuke afwisseling van de leerzame, maar toch wat saai ogende stappen-boekjes.

Het boek is verkrijgbaar op Amazon.

1 Reactie

 1. Avatar
  renzoverwer 05 maart 2024

  Ha Huub, en het is jouw boek zo te zien?

  Klinkt leuk, en vast ook wel voor beginners van latere leeftijd.

  Ook al verkrijgbaar via boekh (bestellen!) en bol.com? Dat vergroot je afzetmarkt enorm, de gemiddelde Nederlander kijkt voor boeken eerder daar.

  Succes.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.