De 14e aflevering van De Schaakpod

In de viertiende aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de zevende ronde van de KNSB competitie. Hicham was zowel teamcaptain en speler tegelijkertijd. Hoe was dat te combineren? Lennart was bij de Freestyle GOAT Challenge in het luxe Weissenhaus resort. Zit er toekomst in het Fischer Randomschaak? En Tex is lid van de twee sterkst groeiende schaakverenigingen van Nederland. Wat is hun geheim? En wie won de KNSB verenigingsprijs?

Beluister De Schaakpod in de player hieronder, via Spotify, Apple, Google of schaakpod.nl

2 Reacties

 1. Avatar
  Dimitri Reinderman 04 maart 2024

  Het gedeelte waarin Hicham zegt “Dit moet elke club in Nederland zo snel mogelijk invoeren” verdient eigenlijk wel een eigen bericht (misschien wil Hicham dat schrijven?)

 2. Avatar
  Wim Westerveld 05 maart 2024

  Echt geweldig dit! Bovenop het schaaknieuws hier en elders. Met humor, inside kennis en eigen ervaringen gebracht.

  Deze aflevering zal voor besturen van veel schaakclubs een inspiratiebron zijn, vermoed ik. Schaken is booming maar wat nu? Die kritische massa (vrouwen, studenten, jeugdspelers) is essentieel. En als je dat eenmaal hebt, loopt het vanzelf. Maar hoe bereik je dat? Tweede clubavond?  Enz. Mag ik bij deze clubbesturen uitdagen hier hun zienswijze te bespreken?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.