Gratis digitaal jeugd-schaaktijdschrift “DOOR ZETTEN” (16de editie verschenen)

Sinds 2020 maak ik een gratis digitaal schaaktijdschrift voor de jeugd. De titel van dit tijdschrift is “DOOR ZETTEN” en het verschijnt vier keer per jaar (15 september, 15 december, 15 maart en 15 juni).

Het doel van het tijdschrift is kinderen die al dan niet lid zijn van een schaakclub of op school schaken verbonden te houden met het schaakspel. Maar ze ook te laten ervaren dat het schaakspel op ieder niveau leuk is om te blijven spelen.

Iedereen kan de reeds verschenen edities van “DOOR ZETTEN” gratis downloaden vanaf de website van de Schaak maar raak! Academy. Wie dat wil kan door een e-mail te sturen het tijdschrift in het vervolg automatisch per e-mail ontvangen.

Het digitale tijdschrift mag ongewijzigd en in zijn geheel verspreid worden. Het kan dus door schaakclubs aan leden worden verzonden, maar ook door scholen bijgesloten worden bij een periodieke nieuwsbrief.

Zojuist is, iets vroeger dan normaal, al de 16de editie van “DOOR ZETTEN” verschenen.

Met deze uitgave is er ook wat veranderd. “DOOR ZETTEN” heeft nu namelijk ook een aantal eigen webpagina’s. Op deze pagina’s zijn alle edities van “DOOR ZETTEN” te lezen en te downloaden. Bovendien kunnen van de meest recente edities alle stellingen online worden nagespeeld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de grote overzichtelijke interface van Chessbase. Hiermee zijn de stellingen en partijen uit “DOOR ZETTEN” nu ook heel eenvoudig te gebruiken in schaaklessen bij schaakclubs of op school. Een toevoeging waar hopelijk veel schaaktrainers blij mee zijn en gebruik van zullen maken.

Ik wens iedereen veel lees-, leer- en puzzel-plezier en hoor heel graag reacties!

Huub van der Logt / Schaak maar raak Academy! / info@schaakmaarraak.nl / www.schaakmaarraak.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.