Jeugdschaken in de lift

Overal in het land is het jeugdschaken in de lift. Dat bleek ook maar weer dit weekend. Het Paarden­sprong­toernooi in Hoogezand kende maar liefst 150 deelnemers, ondanks concurrentie van het Kwalificatie­toernooi in Utrecht. Daar zag ik ook verschillende jeugdspelers uit het Noorden spelen. Natuurlijk met de bedoeling om zich te plaatsen voor het NK.

Lees meer >

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.