Freestyle Chess 960 professionaliseert

Slechts een paar weken na de eerste editie van de Freestyle Chess G.O.A.T. Challenge in Weissenhaus (Duitsland), openen Magnus Carlsen en Jan Henric Buettner “een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het schaken” – zoals zij het zelf aankondigen.
Carlsen, nog immer ’s werelds nummer 1 op de FIDE Elo ranglijst en de Duitse ondernemer Buettner, hebben topschakers nu uitgenodigd om lid te worden van hun nieuw gevormde, exclusieve Freestyle Chess Players Club (FCPC).
Tegelijkertijd bevestigden Carlsen en Buettner de lancering van een wereldwijde Freestyle Chess Grand Slam Tour, een serie van vijf toernooien per jaar op vijf verschillende continenten, goed georganiseerd, gepromoot en met een prima prijzenfonds.

www.freestyle-chess.com/de/

Over Frans Hoynck

Journalist en politicus. Geboren 1959. Begon met schaken tijdens Spasski - Fischer in Reykjavik.
Was 5 jaar manager van de schaak- en denksportafdeling van uitgeverij / boekhandel Van Stockum in Den Haag.
Oud bestuurslid NOC/NSF voor de Nederlandse Onderwatersportbond NOB.

1 Reactie

 1. Avatar
  renzoverwer 07 april 2024

  Interessant. Ook interessant: in de Volkskrant (16 febr jl.)  las ik over de kosten die miljonair Buettner uittrok: 2 mln euro. En het prijzengeld 2 ton, waarvan 1e prijs 60.000

  Foutje van de krant? Of zijn de verhoudingen altijd zo scheef in supertoernooien dat je enorme kosten hebt aan personeel en ruimte?

  Vond het bewonderend stuk in de krant erg snel hierover heen stappen, sterker de bedragen werden bewonderend opgeschreven.

   

  Weet iemand meer?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.