50-jarig jubileum Schaaktoernooi Hardenberg

Schaakvereniging Hardenberg is verheugd over het feit dat zij, op zaterdag 6 april,  voor de vijftigste keer gastheer mag zijn van het Hakkers Autotechniek Schaaktoernooi. De opening van deze dag start om 10.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17:00 uur. De eerste prijs bedraagt €300,-.Voor deze speciale editie zullen naar verwachting meer dan honderd schakers elkaar treffen in het ‘Vechtdal College’ aan de Burgemeester Schuitestraat 3. De locatie van het schaaktoernooi is op loopafstand van het treinstation. 

 

Gerenommeerde Grootmeesters als Lucas van Foreest, Sipke Ernst en Erik van den Doel zijn enkele winnaars uit de rijke historie. Ook internationale meesters uit Duitsland en de Grootmeester Ulf Andersson zijn deze dag van de partij. De sterke openingspreparatie van de Zweed, heeft hem in de jaren ’90 zijn eigen variant opgeleverd in het schaakspel; de Andersson variant.

In de loop der jaren heeft het toernooi regionale allure verworven. Naast een trouwe opkomst van geroutineerde senioren schakers, zorgt de vernieuwde belangstelling van jongeren voor een frisse diversiteit. De afgelopen editie viel ten prooi aan de Russische advocaat Gilmanov,

 Historie

Schaakvereniging Hardenberg heeft in haar achtentachtig jarig bestaan een stevige fundering gelegd voor de schaaksport in Overijssel. Het eerste schaaktoernooi telde zestig deelnemers en was op 24 februari 1973 in “De Schakel”.

Staand: dokter Nauta (voorzitter sportraad, Albertus ten Hertog, Berco Stukje, NN, Geert ten Hertog.
Burgemeester van Splunder doet de eerste zet.

 Schaken is hip

Deze hippe en versnelde schaakvorm rekent voorgoed af met het stoffige imago van de sport. De tijdsdruk waaraan de schakers blootgesteld worden, is een kritieke factor en blijkt een garantie voor bizarre ontknopingen. Naast de echte specialisten is er ruimte voor jeugdtalent, sterke clubschakers en natuurlijk thuisschakers en bezoekers. Alle spelers worden naar sterkte ingedeeld, in poules van acht personen. Aanmelden kan via sv-hardenberg.nl/fotos-schaaktoernooi-22/aanmelden

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.