Boekenbeurs 13 april en nieuw MEC Magazine

Nu het Max Euwe Centrum weer open is, is er gelukkig ook weer ruimte om activiteiten te organiseren. Op zaterdag 13 april hebben we onze halfjaarlijkse boekenbeurs. Schaakboekliefhebbers uit het hele land weten ons op deze dag te vinden. Wilt u zelf ook een tafeltje om uw boeken te verkopen? Dat kan! Laat het ons even weten per mail via euwemec@xs4all.nl zodat we een plaats voor u kunnen reserveren. Onze deuren gaan om 12:00 uur open, en om 16:00 uur sluit de dag.

Verder is onze nieuwe digitale MEC Magazine deze week uitgekomen. Weer tjokvol interessante artikelen over de rijke Nederlandse schaakgeschiedenis. Wat weet u van de man op de cover, Elias Stein? Eric de Winter praat u bij! Dirk Goes laat zien dat het Amsterdamse schaakleven vroeger niet voor iedereen was. Peewee van Voorthuijsen komt met een update over Dutchbase, het project waarbij partijen uit het Nederlandse Schaak verzameld worden. Er is een mooi interview van Minze bij de Weg met Ron de Haas, die bergen werk heeft verzet voor de DonnerbaseUiteraard zijn er ook weer de nodige boekrecensies en haalt onze voorzitter Paul van der Sterren herinneringen op aan Max Euwe. Tot slot ook nog het laatste nieuws rond de verhuizing en een interview met vrijwilliger Marjolein Aarten.

Kortom, u wordt dringend aangeraden ons MEC Magazine gratis te downloaden via deze link. Veel leesplezier!

 

4 Reacties

 1. Avatar
  Paul Bierenbroodspot 26 maart 2024

  In het nieuwe MEC Magazine staat dat de eerste partij in de Donnerbase uit 1942 stamt en gespeeld werd tussen Donner en Euwe  in Winterswijk. Waarom juist daar vermeldt  de geschoren niet.

  Dat is merkwaardig, aangezien het hoe en waarom algemeen groene is.

   

  Hein Donner: The Biography

  De eerste ontmoeting was in Winterswijk in 1943, een bizar toeval. Twee van de grootste Nederlandse schakers aller tijden logeerden in hetzelfde pension, Donner met zijn ouders. Uiteraard had Euwe geen flauw idee wie hij tegenover zich had en na een schaakpartij zei Euwe tegen vader Donner dat zoon Hein talent had. Aan die opmerking hoef je niet veel waarde te hechten, want Euwe zei altijd over iedereen vriendelijke dingen. Maar het zou kunnen dat Euwe dat echt vond. Deze partij, uiteraard door Euwe gewonnen, staat in de Engelse vertaling en niet in het oorspronkelijke Nederlandstalige boek.

   

  Opvallend is hier dat het jaartal afwijkt.

 2. Avatar
  Paul Bierenbroodspot 26 maart 2024

  De autocorrectie gooit roet in het eten.

   

  het hoe en waarom algemeen bekend is

 3. Avatar
  Frits Fritschy 26 maart 2024

  Wat een merkwaardige autocorrectie is dat dan – of bedoel je autoaanvullen? Dat verklaart ‘geschoren’ in plaats van ‘geschiedenis’. Maar ‘groene’ in plaats van ‘bekend’…?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.