Giri in een nieuwe rol

Volgens mij heeft Anish Giri zich erbij neergelegd dat z’n rol als elitespeler met kansen op een WK voorbij is.
Hij steekt steeds meer tijd in Indiase contacten en begint nu ook te cashen met (dure) Dvd / Video producties bij Chessbase; ik heb daar inmiddels wél het nodige van gezien. Leuk en nuttig misschien voor clubspelers (Elo 1700 +) die nauwelijks eigen ideeën hebben voor een repertoire.
Niet slecht of zo hoor. Voor sommigen ongetwijfeld heel nuttig.
Maar persoonlijk vind ik het helemaal NIX.

shop.chessbase.com/en/products/giri_supergrandmasters_guide_to_chess_openings_vol_1_and_2

Over Frans Hoynck

Journalist en politicus. Geboren 1959. Begon met schaken tijdens Spasski - Fischer in Reykjavik.
Was 5 jaar manager van de schaak- en denksportafdeling van uitgeverij / boekhandel Van Stockum in Den Haag.
Oud bestuurslid NOC/NSF voor de Nederlandse Onderwatersportbond NOB.

5 Reacties

 1. Avatar
  arjo1982 19 april 2024

  Giri heeft gewoon een gezin te onderhouden en tegenwoordig zijn er meer topspelers die DVD’s of boeken uitbrengen. Bijvoorbeeld Caruana die nu gewoon mee speelt in het kandidatentoernooi.En Giri heeft in het verleden ook al meerdere chessable courses uitgebracht.

  Dus een beetje een rare opmerking om het verband te leggen tussen niet spelen voor het wereldkampioenschap en het uitbrengen van een video course. Dat lijkt volledig los van elkaar te staan.

 2. Avatar
  Rick den Haag 19 april 2024

  Ik geef hem zeker nog wel een kans. Zo oud is hij nou ook weer niet 🙂 Enorm lastig natuurlijk om je te plaatsen voor een kandidatentoernooi en dan ook nog te winnen. Mocht alles meezitten voor hem, dan zijn de verschillen buiten Carlsen om met de rest van de top 5-10 best klein volgens mij.

 3. Avatar
  Peter Huisman 19 april 2024

  Giri behoort mijns inziens tot de groep elite spelers waarvan zich er acht kwalificeren voor een kandidatentoernooi voor het wereldkampioenschap. Hij heeft al een paar keer bij die acht gezeten en heeft het volgens mij alleszins behoorlijk gedaan. Ik denk dat het voor Giri lastiger is om zich voor het kandidatentoernooi te kwalificeren, dan om eenmaal geplaatst daar heel goed voor de dag te komen.
  Achter Carlsen is het al jaren stuivertje wisselen: de een na de ander staat tweede op de ranglijst, en met een paar geweldige resultaten ben je ineens 2800+ (en tweede of derde van de wereld) en een half jaar later heb je 30 punten minder en sta je 15e. Aronian, Vachier Lagrave, So, Grischuk, Giri, stuk voor stuk kort achter Carlsen gezeten en nu niet in Toronto. Soms moet een kwartje gewoon je kant op rollen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.