Emma Stone produceert film over schaakrel rond Carlsen en Niemann

Emma Stone produceert film over schaakrel rond Carlsen en Niemann www.nu.nl/film/6311327/emma-stone-produceert-film-over-schaakrel-rond-carlsen-en-niemann.html

4 Reacties

 1. Avatar
  arjo1982 02 mei 2024

  “Emma Stone werkt als producent aan een film over schaken, getiteld Checkmate. Dat melden Amerikaanse media. De film draait om “de grootste rel in de schaakwereld”, tussen de schakers Magnus Carlsen en Hans Niemann.

  De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Ben Mezrich, dat nog moet verschijnen.”

  “Een terugkerend thema in zijn boeken zijn de overweldigende successen van jonge mensen welke hun fortuin maken op het randje van ethiek, moraal en de quasi onmogelijkheid van hun verhalen. Mezrich is ge├»ntrigeerd door hun manieren en probeert hun beweegredenen en gedachten bloot te leggen in zijn boeken.”… (wikipedia)

  Dat klinkt alsof de boel nogal wat aangedikt gaat worden en een boek moet natuurlijk ook verkopen. Naar de beweegredenen van beide hoofdrolspelers kan de auteur alleen maar gissen.

  Lijkt me dus niet zozeer een letterlijke verfilming van wat er gebeurd is, maar een film die een wat geromantiseerd beeld zal schetsen en slechts raakvlakken zal hebben met de werkelijkheid.

  Een mooie documentaire door een erkend schaakjournalist lijkt me veel interessanter. Maar ja, dat brengt natuurlijk veel minder geld in het laatje.

 2. Avatar
  LDBoutens 02 mei 2024

  “Grootste rel”, lijkt me een wat overdreven affiche, maar het zal wel beter verkopen.

  2 jongelui middenin de puberteit die elkaar wat ongemakkelijk bejegenen op de digitale snelweg. Vroeger was alles beter. Zo ook het niveau van de ‘rellen’.

  Moedig voorwaarts allen.

 3. Avatar
  FlatlandR 09 mei 2024

  Gezien de output van Mezring is de verwachte titel:

  Checkmate Rivalry, How The Attempt of The Best Player of All Time To Stop The Greatest Talent Ever Shook The World.

  En dat wordt dan als non-fictie gebracht. Nou ja, misschien weet Emily er iets van te brouwen.

 4. Avatar
  renzoverwer 09 mei 2024

  Ben benieuwd. Het wordt geen non-fictie, maar een film. Acteurs! We gaan het zien! Of niet!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.