Passend slot

KNSB klasse 2D, ronde 9 op 20 april 2024: KiNG 1 -Venlo 1.
Venlo 1 verliest laatste ronde en eindigt als derde in klasse 2D

Starten met een 5-3 nederlaag. Eindigen met een 5-3 nederlaag. Het was een passend slot van een flets seizoen voor Venlo 1. Natuurlijk betekenden de veranderingen in het competitieschema voor het volgende seizoen, met daaraan gekoppeld uitgebreide degradatie, dat de focus in eerste instantie lag op het overleven van de groep. Als degradant uit de eerste klasse lag de ambitie van Venlo 1 echter hoger. Die ambitie heeft het team slechts bij vlagen waar kunnen maken. Na de valse start werd eigenlijk al meteen duidelijk dat promoveren in een groep met twee sterke concurrenten een hopeloze zaak zou worden. De 4-4 tegen latere kampioen Blerick 1 was een pleister op de wonde. De 5-3 nederlaag tegen nummer twee KING 1 in de laatste ronde was weer teleurstellend en een bevestiging dat er voor Venlo werk aan de winkel is om komend jaar mee te kunnen strijden om promotie.

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.