OKU 2024 van start!

Het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) is van start! Met 240 deelnemers (en een hoop teleurgestelde, maar te late aanmelders) is het toernooi kwantitatief uitstekend bezet, en ook zeker kwalitatief met de grootmeesters Van den Doel, Ten Hertog en Beerdsen. En wat te verwachten van bijvoorbeeld Eline Roebers?

Eline Roebers (foto Edith van Putten)

Dit jaar hebben we een recordaantal van 34 liveborden (ook te volgen op Chess.com). Op zondag zal Anna-Maja Kazarian de belangrijkste partijen becommentariƫren op Twitch. De hoogtepunten zijn ook goed te volgen via de rondebulletins, waarvan hier die van ronde 1 (thema: paarden op f7).

Bezoekers zijn van harte welkom in het mooie LIFE-gebouw, waar onze sponsor Adviesbureau Berenschot gehuisvest is. Er zijn boekenstalletjes, er zijn tosti’s en knakworst, en er wordt vooral enthousiast geschaakt. En de airco doet het, dus wat wil je nog meer?

Een blik in groep C (foto Edith van Putten)

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.