OKU 2024: Thomas Beerdsen alleen op kop

Het OKU zit op tweederde. In de hoofdgroep leidt GM Thomas Beerdsen met 4 uit 4, niet gek na zijn moeizame eerste ronde. Hij wordt achtervolgd door GM (en local hero) Hugo ten Hertog, GM (en titelverdediger) Erik v/d Doel, IM (en groot talent) Arthur de Winter en de grote verrassing Tijmen Kampman, die andere local hero Peter Lombaers versloeg. In het peloton o.a. Eline Roebers die een moeizame stelling tegen Doel keepte en vanavond een familiefeestje had. Dat kan nog alle kanten op, met morgenochtend o.a. Hugo – Thomas!

De beker! (en sluikreclame voor de sponsor)

Ook in de andere groepen wordt er stevig gevochten, waardoor de schoonheidscommissie zondag heel wat te doen staat. Ook de organisatie heeft zich werk op de hals gehaald: er moeten rating-, familie-, team- en rondeprijzen worden uitgedeeld, met dank aan onze sponsors in natura.

Uiteraard ben je zondag welkom om langs te komen! De boel is ook op afstand te volgen: Anna Maja geeft commentaar via Twitch, alle 34 liveborden doen het nog (en dat terwijl iemand gisteravond thuis ontdekte een pion in zijn broekzak te hebben…) en de rondebulletins komen in hoog tempo uit. Wij doen ons best om ook zondag iets op Schaaksite te plaatsen, maar vergeef het ons als dat maandag wordt. Overigens krijgen we morgen wel Schaaksite over de vloer: Dimitri lost Jan af als toernooicoach.

Tot zover!

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.