Thomas Beerdsen wint OKU 2024!

Het 49e OKU, mede mogelijk gemaakt door Berenschot, is een prooi geworden voor GM Thomas Beerdsen. De speler van Apeldoorn sloeg in de ochtendpartij een belangrijke slag door het Hugo ten Hertog zo lastig te maken, dat hij door de vlag ging. In de middagpartij scoorde Thomas remise tegen de verrassing van het toernooi in de top: Tijmen Kampman. Tijmen is derde geworden met 5 punten, achter Arthur de Winter die samen met Thomas op 5,5 punt is geĆ«indigd. Achter hen onder meer GM Erik v/d Doel, IM’s Etienne Goudriaan en Li Riemersma, en een andere grote verrassing: Yuri Gassner van SV Paul Keres, die met zijn rating van 1970 een TPR van 2409 scoorde en meteen ook SGS-kampioen werd.

De eindstand op kop: 1./2. Thomas Beerdsen, Arthur de Winter 5,5, 3. Tijmen Kampman 5,0, 4./5./6./7. Erik v/d Doel, Yuri Gassner, Etienne Goudriaan, Li Riemersma 4,5.

Winnaar Thomas (foto Edith van Putten)

De B-groep werd gewonnen door Jesus Jara, die zich last-minute aanmeldde en maar meteen won, overigens gedeeld met David Chang en Bram van Harten. In de C-groep won Guido Mastop gedeeld met Rode Loper Koen Zuidberg, die net als Yuri Gassner een keer of drie naar het podium mocht.

Voor wie alles nog eens na wil kijken: Anna Maja gaf gisteren volop commentaar en dat kun je hier terugkijken!

Anna Maja in actie (foto Edith van Putten)

(later wellicht meer)

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.