NK schaken; Timman doet mee. Van Wely niet

Jan Hendrik Timman, negenvoudig Nederlands kampioen en inmiddels 72 jaar jong, doet voor het eerst sinds 2006 weer mee aan het NK.

Loek van Wely, ook veelvoudig kampioen, doet niet mee.

Nog meer namen qua wel- en niet-deelnemers. Zie dit stuk.

NK vrouwen: zie nk.schaken.nl/nk-vrouwen/ Een Roebers onder de deelnemers!

 

2 Reacties

 1. Avatar
  LDBoutens 23 mei 2024

  Heel fijn nieuws voor het schaken-minded deel der Mensheid! Ik ga zeker beide dagen van die knock out ronde waar Jan Timman aan meedoet even kijken, want we kunnen immers niet geheel uitsluiten dat het na 1 ronde voorbij is. Goed dat het de organisatie gelukt is om onze oud-wereldtopper na 18 jaar of zoiets nog een keer te ‘strikken’. Schaaktechnisch zal men het zo zo vinden maar ik ben er heel blij mee. Toch een hele grote naam uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw.

  Was het trouwens niet Osip Bernstein die op zeer hoge leeftijd nog in een schitterende partij won van het jeugdige en aanstormende talent Najdorf?! In zo’n knock out formule is alles mogelijk, dus wie weet, gaat Jan nog een keer voor vuurwerk zorgen!

  Zijn deelname aan dit NK kan niet anders dan een boost geven aan het schaken in Nederland! Ambassadeurs zijn er verder niet, dus laten we hopen dat Jan met schitterend spel een eind gaat komen. Een leuke Russische partij of Saitsev met zwart! Oude tijden herleven voor deze semi-oude man! 🙂

  Hup Jan!

  Moedig voorwaarts allen!

 2. Avatar
  LDBoutens 24 mei 2024

  Montevideo 1954 voor wie die schitterende partij wil naspelen. Hopelijk is onze grootmeester ook tot zo’n fraai huzarenstukje in staat tegen de jongeling Bok. Ik denk al terug aan de geweldige verslaggeving van Donner over dat interzonale toernooi in zuid-Amerika! Waar gaat de deelname van onze grootmeester ditmaal eindigen. Hopelijk op plek 1 en niet zoals 45 jaar geleden op een halfje na.

  Gezonde spanning alom zo’n week of 6 voor het NK. Wat een enorm kado is zijn deelname toch voor het schaken-minnende deel der natie!

  Moedig voorwaarts allen tot die datum!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.